Wat is kink en bdsm?

Voor mij is KINK het een samenspel, tussen 1, 2 of meerdere personen (want we zijn niet preuts hier) waarbij “buiten de normale lijntjes” activiteiten worden gedaan. Die activiteiten kunnen elementen van bondage, discipline, dominance/submissive, pijn bevatten of helemaal niet. Denk voorbeeld aan swingen, ethisch non-monogamie, voyeurisme,… dat zijn onconventionele activiteiten die niks te maken hebben met BDSM.

Welke kink activiteiten je doet, is voor ieder anders. Centraal staat verlangens exploreren en genot beleven. Het kan in een seksuele context, maar kan even goed non-seksueel zijn.

De kink en bdsm wordt beleeft met wederzijdse toestemming van alle betrokkenen.

Met duidelijke afspraken over wat er wordt gedaan en wat de rollen en verantwoordelijkheden zijn van alle betrokkenen.

De buiten de normale lijntjes activiteiten kunnen elementen van BDSM bevatten of niet

Wat Google zegt:

BDSM (afkorting voor Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS) en Sadism and Masochism (SM)) is een term voor seksuele voorkeuren en rollenspellen die gebruikmaken van opgelegde fysieke beperkingen, intense zenuwprikkels of het spelen van een machtsspel. BDSM omvat een breed spectrum aan activiteiten, interpersoonlijke relatievormen en subculturen.

Kink is een overkoepelende term die wordt gebruikt om een ​​breed scala aan seksuele activiteiten te beschrijven die als onconventioneel of onorthodox worden beschouwd. Hoewel BDSM een van de eerste dingen is die in je opkomt als iemand het woord kink hoort, is het verre van de enige kinky praktijk die er is.

Belang van kink en bdsm educatie

Kink educatie is een vorm van educatie die gericht is op het bijbrengen van kennis over seksuele voorkeuren en praktijken die buiten de norm vallen.

Het doel van kink educatie is om meer geïnformeerde kennis te verspreiden, om zo misvattingen en vooroordelen over bdsm en kink uit de wereld te helpen.

Het is niet enkel belangrijk voor mensen die interesse hebben voor bdsm en kink, maar ook voor mensen die niet bekend zijn. Op die manier is er een beter begrip en meer respect  voor kinksters en bdsm’ers.

Kink educatie heeft 2 luiken: “hoe kan ik veilig en geïnformeerd aan bdsm en kink doen” en “Wat doet kink en bdsm met mij fysiek, emotioneel en mentaal?

Consicous Kink educatie

Hoe doe ik aan bdsm? Wat doet bdsm met mij?

Hoe kan ik aan bdsm en kink doen?

BDSM en kink activiteiten doen, brengt risico’s met zich mee. Dit niet enkel op fysiek vlak, denk aan blauwe plekken, bloedingen en afgeknelde zenuwen. De risico’s zijn ook sociaal (wat als je werkgever je boeiende hobbies te weten komt?), mentaal (trauma triggers) en emotioneel (sub/dom high en lows).

Bij Glow & Grow kan je terecht voor kink en bdsm educatie. Je leert op een veilig en geïnformeerd manier starten met kink en bdsm. Een goede begrip van basis concepten en etiquette binnen kink en bdsm is een must voor alle beginners.

Bij Glow & Grow maak je kennis met de best practices en leer je alles wat “je niet op Google kan vinden” 

Wat doet bdsm en kink met mij?

Eenmaal in de wereld van kink en bdsm gestapt, zal je tot je verbazing ontdekken dat het heel wat met je doet op emotioneel en mentaal vlak. De ontdekte vrijheid, zelfvertrouwen, zelfbeeld,… zal op een of andere manier hun weg vinden naar je dagelijks leven.

Je zal fenomenen zoals newby frenzie, transferrence, sub/dom high, sub/dom drop, “nee”-zeggen, sub space, kink burnout… ervaren. Wat zijn ze en wat doen ze met je?

Je zal ontdekken dat je verlangens shiften. Je reden waarom je start met bdsm en kink, kan evolueren. Je harde en zachte grenzen en limieten worden gechallenged. Je definitie van persoonlijk veiligheid is Hoe ga je daarmee om?

Bij Glow & Grow zetten we de mens voor de kink. We besteden altijd eerst aandacht aan jij als persoon voor we duiken in de kinks. Daarom start elke  mentoringsessie, tutoring, workshop, event met de vraag: “Wat wil je ervaren vandaag?”.

Overvloed

Benieuwd naar de “Glow & Grow”-stijl van kink en bdsm educatie? Snuister maar eens tussen de blogs. Wekelijks ontdek je een nieuwe facet van de interessante wereld van bdsm en kink.

Wil je als eerste kunnen inschrijven op events en workshop? Nieuwsgierig naar behind the scenes? Extra unieke contents voor nieuwsbrief subscibers? Dan weet je wat te doen.

Wil je dat ik een interactieve lezing of privé educatieve workshop komt geven in jouw organisatie. Yes, please: ik kom graag jou richting uit. Aarzel niet om mij te contacteren.

Zie je een kans tot synergie, een opportuniteit om samen te werken? Dan ben ik heel nieuwsgierig. Stuur mij gerust een berichtje.