Ik doe niet aan "good news show"
Kink educator die enkel heeft over de goede en positive kant van bdsm en kink, vertelt maar de helft van het verhaal.
Het is mijn taak als kink educator om ook de negatieve zaken, de oncomfortabele en de onbespreekbare aspecten van bdsm en kink aan te kaarten.
Dit niet om mensen af te schrikken, stereotypes te onderschrijven, maar om een eerlijk en authentiek beeld over bdsm en kink communities te geven.
Ik nodig iedereen uit om de hand in eigen boezem te steken. Erkennen dat er zaken mis kunnen gaan en misgaan, is de eerste stap om veiliger en authentieker communities te creëren.
Verder dan Google en wikipedia
Hier onder vind je een lijst met artikels die je niet snel zal terug vinden via google search. Waarom? Omdat ze niet de gangbare google narratives volgen.
Het zijn artikels en resources die mij inspireren om anders naar bdsm & kink te kijken. Die mij “aha”-momenten bezorgen.
- Opiniestuk van Dr. Kate Lister over haar ervaring met tantra naar aanleiding van een rechtzaak in UK: “I have nothing against tantric sex, just don’t call it therapy”
- “The History & Myths of Japanese Bondage”– Midori’s demystificatie van de wikipedia shibari narrative
- “Exploring the tantalizing world of kinbaku” – Japanse reporter die westerse fascinatie voor shibari/kinbaku probeert te begrijpen. Ze interviewde: Midori, Ranki Kazami, Alexander Ma, shbari lounge en Sora
- Ropehelp: Belgisch meldpunt voor wie problemen heeft ervaren bij bondage. Opgericht na ernstige incidenten in Belgische bondage communities.
2013 onderzoek van NL: Aan handen en voeten gebonden. Mis(ver)standen rond BDSM-scenes en de toereikendheid van zorg en recht
- tbd