S.O.S - S.E.X...

Sekscounseling is een vorm van kortdurend, psycho-emotioneel hulpverlening, aanvullend en ondersteunend op een geneeskundig, medisch proces. Jij stelt zelf een doelstelling op. Als sekscounselor ben ik een medereiziger. Samen gaan we nieuwe perspectieven, alternatieven en opties exploreren. Je gaat zelf met oplossingen aan de slag op jouw tempo. Ik sta je bij, moedig je aan en reik je tools aan.

Naast gesprekstherapie en educatie, verleen ik psycho-emotioneel lichaamswerk gebaseerd op combinatie sensate focus, Kundalini yoga & meditatie en somato-psychopedagogie. Mijn aanpak is holistisch, east-meets-west: Het doel is verbinding te maken tussen je lichaam, je emoties, je gevoelens en je behoeftes.

Vanuit je intrinsieke motivatie en je “totale zijn” streven we naar je nieuwe doelstelling. Voorbeelden psycho-emotioneel lichaamswerk: ontspannings- en relaxatieoefeningen, sensorieel beweging, yoga en meditatie, introspectie, ademhalingsoefeningen, verbeeldingsoefeningen, affirmaties, visualisatie

Het traject bij een sekscounselor duurt 5 tot 10 sessies. Het is geen medisch behandeling. Medisch luik is expertise van de huisarts, gynaecoloog of kinesist. De sekscounselor ondersteunt en vult de genezingsproces aan met op psycho-emotioneel vlak.

Een voorbeeld om dit te illustreren:

“Lieven met vaginisme gaat wekelijks bij haar kinesist voor bekkenbodemspieroefeningen. Bij de kinesist lukt oefeningen goed, maar thuis lukt haar niet om te ontspannen om aan de oefeningen te beginnen. Bij de sekscounselor leert Lieven extra ontspanningstechnieken aan om haar te helpen bij de bekkenbodemspieroefeningen. ”

Discretie gegarandeerd!

Als sekscounselor treed ik als vertrouwenspersoon. Centraal in de counselor- cliëntrelatie is discretie en vertrouwelijkheid. Wat er in onze raadpleging wordt gezegd, blijft binnen de 4 muren van de counseling setting. “What happens in sekscounseling stays in sexcounseling”.