Een andere narrative over shibari

Proberen en falen

In 2022 lanceerde ik met veel enthousiasme een introductie workshop shibari.

De reden waarom ik on hold heb gezet is enerzijds omdat ondanks de vele interesse weinig inschrijvingen waren. Anderszijds voelde ik dat er nog iets miste in de workshop.

vrouw rode touwen

Ik ben geen papegaai

Met “a taste of shibari” wil ik shibari brengen vanuit de POV van een VROUW met AZIATISCH roots met focus op “WAAROM”. (“waarom leren we eerst de single column tie”. ipv “Hoe knoop we een single column tie”)

Dat zal zeer afwijken van de klassieke gangbare narratives. Ik wil niet hetzelfde geromantiseerd verhaal over shibari na papegaaien. Geen copy:paste gedoe voor mij.

Mijn geheim

Het heeft een heel tijd geduurd voor ik de juiste persoon vond die mij daarin kon begeleiden en mentoren.

Op de valreep van 2022, kwam ik haar tegen.

Wie is zij? Ik ben nog niet klaar om dit te delen. Het blijft nog even mijn geheim. Wat ik wel kan zeggen is dat zij Japanse afkomst is. Net al ik is zij opgegroeid in Westen en kent ze de challenges van een Aziatisch vrouw in kink en bdsm community. Ze is een gevestigde waarde in shibari community.

What’s next

Ik ben nu een nieuwe groeifase aangegaan niet alleen op vlak van shibari, maar ook kink en bdsm.

Uitstel is zeker geen afstel. Ik zal regelmatig update posten over mijn proces.
En die draad van “a taste of shibari’ wordt zeker nog verder opgepakt.

Stay tuned…

XoXo Yingjia

Geef een reactie