De submissive kant van een Female Dominant

Practice what you preach

In mijn kink en bdsm beleving, identificeer ik mezelf als een Dominant of een Top. Ik geniet van het geven van instructies. Ik geniet van autoriteit en gezag hebben. Ik geniet van de zorg die samenhangt met macht hebben. 

De frequent reader van mijn blogs weet dat alles eerst op mezelf uitprobeer en oefen voor ik het in een scene met mijn submissive/bottom toepas. Sommige zaken kan ik zelf doen. Maar soms neem ik ook wel de rol van submissive aan.

bit submissive

Bouwen van safe space

Ik switch enkel alleen bij 1 partner. Dat is mijn harde grens. Alleen bij die partner voel ik me veilig om die onderdanig kant vrij te laten. 

Mijn submissive kant is mijn heel kwetsbare kant. Het is ver buiten mijn comfortzone, dus veiligheid is key.

Het heeft meer dan een jaar geduurd voor er bij mij die vertrouwen is om het toe te laten. Het was niet alleen maar open gesprekken voeren, feedback geven en onderhandelen De belangrijkste is dit proces (ja zo is dat), zijn de daden van mij en mijn partner. Hoe passen we onze acties, onze handelingen aan na een feedback gesprek. Hoe gaan we om met gemaakte beloftes en afspraken?

Het zijn die daden die mijn safe space opbouwde om mijn submissive kant te experimenteren.

Wat heb ik geleerd dankzij mijn submissive kant?

Belangrijkste les: ik heb een very very smalle submissive kant

Gedurende jaren is er van mij verwacht om een gehoorzaam, volgzaam en braaf meisje te zijn. Dit heb ik ook geprobeerd. Mij letterlijk geplooid naar de wensen en verwachtingen. Ik voelde me als een gevangene van die verwachtingen. Het triggert nog altijd als situatie voorkomen.

Af en toe in een kink & bdsm scene de submissive zijn, herinnert mij aan dat ik absoluut geen submissive ben. Dat ik regels en protocols haat. Dat ik allergisch ben aan gezag en gehoorzaamheid. Dus moet ik ook niet gaan faken naar de buitenwereld. 

Het laat mij ook ervaren wat ik kan doen wanneer ik getriggerd word. Hoe ga ik om met regels die ik absurd vind of met mensen die hun gezag opdringen.

Vrijheid van kiezen

Ik ben een rebel. Ik praat tegen. Ik gehoorzaam niet. Ik werk bewust tegen. Ik weet dat er straffen zijn bij gehoorzaamheid. Ik weet ook dat er beloningen zijn als ik braaf ben.

Ik voel me empowered wanneer ik doelbewust niet de regels volg en de gevolgen daar van aanvaard. Het voelt zo fucking bevrijdend aan om regels te breken. Want dat is mijn keuze.

Mijn keuzevrijheid om voor straf te gaan.

In alle veiligheid loslaten

Vergeet niet: al ben ik tijdens die scene submissive, toch blijf ik wel de controle hebben.  De regie geef ik even weg, maar ik bepaal nog altijd zelfstandig mijn grenzen en limieten. Welke handelingen wel en welke handelingen niet. 

Alles gebeurd met wederzijdse toestemming (consent), bij volle bewustzijn en mindfull (sane) tussen mij en mijn partner.

Ik noem het op een gecontroleerde manier en veilige setting de controle los laten.

Art of submission

Ik bewonder dat submissive hun overgave aan hun Dominant. In mijn ogen is submission een kunst, een skill, een superkracht,…

Het is iets dat ik niet kan.

Het is iets dat ik niet wil kunnen. 

En dat is helemaal oké. 🙂 

Nieuwsgierig naar meer info over Female Domination. Of je wilt zelf experimenteren met jou Dominantie?

Kom naar joint workshop met Antwerp Burlesque Academy op 21 januari 2023 in Kavka Antwerpen.

Of

Geef een reactie