Beyond classic, beyond vooroordelen

Beyond classic - Fetish Barok

Dit jaar  was ik voor het eerst op de beyond classic event van Darklands om te genieten van een avondje fetish barok.

Beyond Classic is het vernieuwde concept van het vorige Classic Meets Fetish. Het evenement heeft zich ontwikkeld tot een artistieke ervaring die verder gaat dan klassieke muziek en fetisjkleding. Professionele, gekwalificeerde en internationaal bekende muzikanten en performers betreden het podium in fetisjkleding. Klassieke muziek wordt gemixt met hedendaagse podiumkunsten die je naar plekken brengen waar je nog nooit bent geweest.”

Wat hebben liefhebbers van klassiek muziek en liefhebber van kink & bdsm nu met elkaar gemeenschappelijk?

Beyond vooroordelen

Op eerste gezicht zijn het 2 heel verschillende groepen. Maar over beide groepen zijn er veel vooroordelen en stereotypes.

stereotypen vooroordelen bdsm kink beyond classic darklands

Wat Beyond Classic doet is voorbij de vooroordelen en stereotype beeld gaan en de grenzen tussen 2 schijnbaar tegengestelde groepen vervagen. Ee muzikant gekleed in een leren harnas, die gepassioneerd een klavecimbel speelt met een human pup aan zijn voeten. Wat een mindfuck he ;-).

"EN-EN" ipv "of-of"

Het was een avond vol “EN-EN”. Klassiek stukken van Bach &Händel werden afgewisseld met Madonna en Bonny Tyler, instrumentaal stukken met ontroerende zang, moderne dans performance met een speels puppy performance. Alles was evenwaardig en alles was mogelijk.

Op het podium verschenen artiesten in klassiek fetish kledij en klassiek galakleed/maatpak.
In het publiek zaten 400 enthousiaste leden van de LGBTQIA+ en/of kinky communities en onze bondgenoten. Sommige waren gekleed in hun beste kinky outfit, andere in alledaags kledij.

stereotypen vooroordelen bdsm kink beyond classic darklands

Power van community

Als ik mijn ogen dicht deed en genoot van de performances, dan was het een gewoon benefiet concert als een andere. 

Het was een warme avond van verbondenheid en vrijheid.

Voor mij is het een herinnering dat er ik niet alleen ben. De kink communities zijn misschien niet altijd zichtbaar, maar ze zijn er: in alle soorten maten en vormen. Sommige kinksters genieten van een avondje een mind blowing play party. Sommige willen omver geblazen worden door een avondje barok muziek.  Iedereen mag er zijn.

Ik ben zo dankbaar voor deze ervaring en kijkt al uit naar de editie van 2025. Zeker een aanrader voor wie kennis wil maken met een andere kant van de kink communities.

xoxo Yingjia