Dierlijke kinky termen

All creatures great and small

Tijdens de Kinky Riante Retailmarkt zag ik heel wat puppies, kitten en ponies passeren. En ik dacht: eigenlijk bevat de kink & bdsm heel wat dierlijke termen. 

En vandaag op werelddierendag, lijkt het me een ideaal moment om een paar in the picture te zetten.

kink termen bull cuck rope bunny prey pay pig betekenis

Prey

Prey of prooi is een term uit primal play. Primal play bevat verzameling van kinky activiteiten waarbij de deelnemers met hun dierlijk instinct of oerinstinct experimenteren. In sommige vormen van primal play, komt een “jacht” element voor. De persoon die opgejaagd wordt is dan de prooi of prey. De persoon die jaagt is de jager of hunter.

Hoe het jagen gebeurd, laat ik aan jouw fantasie over. Is het En dat is het leuke aan kink, het is customizable.

Cuck

Cuck is iemand waarvan de partner seks heeft met anderen. Het komt van de Engels term voor koekoes of cuckoo. De koekoek staat bekend om hun eieren in een anderen vogel hun nest te leggen. 

De activiteit cuckolding is een vorm van mentaal en emotioneel humiliation play. Schaamte, vernedering, frustratie, jaloezie, zijn de donkere emoties en reacties die in dit consensual spel wordt verkent. 

Cuckolding is geen overspel of niet vreemd gaan. Want beide partner geven elkaar toestemming om seks te hebben met anderen en zijn op de hoogte van waar, hoe, wanneer. In sommige scenario is de cuck zelfs aanwezig wanneer zijn partner seks heeft. 

Cuckolding is een vorm van ethisch non-monogamie. Maar niet hetzelfde als swinger of trio, want de cuck mag niet deelnemen aan de seksuele activiteit. Hij kan enkel genieten van de humiliation.

Bull

Bull (of stier) is de 3e partij in de cuckolding dynamiek. In de meeste gevallen verwijst het naar een man.  De bull wordt op vele vlakken  “beter” gezien als de cuck:  hij is groter geschapen, knapper, gespierder, seksueel beter,… Dit kader allemaal in het consensual spel van vernedering.

Ook wordt de Bull als Dominant gezien, staat hij wel in dienst van de dynamiek met de cuck (man) en zijn vrouw (hotwife). Het is een beetje een mindfuck.

Rope bunny

Rope bunny is de persoon die vastgebonden wordt in een touw bondage scenario. De term schept vaak een beeld van submissieve & docile vrouw in touw.

Van waar komt de term Rope Bunny? Niemand weet het eigenlijk. Sommige denken dan aan jagers die konijn strikken. Anderen denken dat het iets komt van de playboy bunnies. Weer anderen linken het speelse, onschuldige en docile karakter van een konijn. 

Volgens deze artikel van Daily Floggers gebruikten de oude Egyptenaren al de term rope bunny. Ik neem de artikel met een korreltje zout, omdat ik geen andere bronnen of referentie vond over de studie van de “Rosetta Stone of human sexuality” en de professor.

Als het in een shibari/kinbaku context wordt gebruikt, krijg ik een cringe reactie. Dit is weer een mooi voorbeeld van oriëntalisme en cultureel appropriatie over Japans touw bondage. Want rope bunny is geen vertaling van een Japans term.

Rope bunny wordt soms gebruikt als een term van genegenheid. Maar hou rekening dat niet iedereen aangesproken wilt worden of identificeert met met die term. (Bij mij is het bijvoorbeeld een onmiddellijk turn-off)

Andere neutraler termen zijn: rope bottom, rope model, rope receiver of rope partner. Dus check met je partner wat hun voorkeur is.

Pay Pig

Pay pig, human piggy bank of human ATM, zijn termen voor submissive of gever in een financial domination dynamiek.

Financial domination is een vorm van machtsdynamiek waarbij de Dominante de controle en zeggenschap heeft financiële aspecten van de submissive hun leven. Dit kan gaan van de sub staat hun volledig loon af aan de Dom en Dom geeft hun zakgeld en betaalt hun rekeningen (soort van budgetbeheer) tot de Dom die op shopping spree gaat met de bankkaart van de sub. Of de sub uitschelden tot hij (meestal zijn dat mannelijke subs) geld geeft aan zijn Dom tot geldboete bij een overtreding. 

Ondanks de hype onder de professionele Doms, want het is easy money, is het een zeer advance vorm van bdsm, echt afgeraden voor beginnende Doms en subs. In dit machtspel wordt er met heel kwetsbare mentale zaken geëxperimenteerd. Denk aan chantage, afpersing, afhankelijkheid,  objectificering en dehumanisation. Er kan veel verkeerd lopen, als één van de partijen slechte bedoelingen heeft.

Ken jij nog anderen dier-related termen? Let me know, want ik leer ook graag bij.

XoXo Yingjia