Mijn POV: kink en bdsm

Opsomming van activiteiten

Toen ik mijn eerste stappen in de kink wereld zette, kon ik me volledig vinden in de gangbare definities van kink en bdsm.

Voor mijn was kink alles wat buiten de normale, conventionele normen van seks, seksuele verlangens en belevingen viel.

BDSM is afkorting voor Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS) en Sadism and Masochism (SM). Het is een term voor seksuele voorkeuren en rollenspellen die gebruikmaken van opgelegde fysieke beperkingen, intense zenuwprikkels of het spelen van een machtsspel. (wikipedia)

Naarmate ik meer van de kink & bdsm communities ontdekte, begonnen die definities mij te wringen. Het voelde steriel aan: een opsomming van activiteiten die mij helemaal niet opwind. 

Ik miste de menselijkheid, de menselijk interactie en diversiteit en creativiteit dat de kink en bdsm belevingen met zich meebrengt. 

Dus tijd voor een nieuwe definitie, dat beter bij mij als kinkster past.

wat is kink bdsm beginner workshop leren
rigger en foto: studio Cé

Van mijn point of view

Mijn POV van kink en bdsm is geinspireerd door Midori haar definitie, waar ik al een blog aan toewijde.

Voor mij is KINK het een samenspel, tussen 1, 2 of meerdere personen (want we zijn niet preuts hier) waarbij “buiten de normale lijntjes” activiteiten worden gedaan.

Die activiteiten kunnen elementen van bondage, discipline, dominance/submissive, pijn bevatten of helemaal niet. Denk voorbeeld aan swingen, ethisch non-monogamie, voyeurisme,… dat zijn “buiten de lijntjes”- activiteiten die niks te maken hebben met BDSM.

Ik zie kink en bdsm als een spectrum of range waar in je kan bewegen (, ipv zwart/wit, ja/nee, goed/slecht). Welke kink activiteiten je doet, is persoonlijk. Of het onder kink of bdsm valt is ook voor iedereen anders.

Centraal staat verlangens exploreren en genot beleven. Het kan in een seksuele context, maar kan evengoed non-seksueel zijn.

De kink en bdsm wordt beleeft met wederzijdse toestemming van alle betrokkenen.

Met duidelijke afspraken over wat er wordt gedaan en wat de rollen en verantwoordelijkheden zijn van alle betrokkenen. 

Don't settle for less

Wie nu mij de vraag “wat is kink / bdsm?” stelt krijgt, een heel uitgebreide antwoord. Het is een gespreksopener en een uitnodiging om mij als persoon te leren kennen.

Die uitgebreide antwoord bevat alles wat voor mij essentieel is in een kink en bdsm beleving. Naarmate van tijd zal het ook weer evolueren. Ik zal nieuwe ervaringen beleven en nieuwe aspecten ontdekken. Als mens en als kinkster zal ik veranderen.

Mijn POV van BDSM en kink is een proces, een work in progress. Iets waar ik zelf kan invullen, op mijn tempo.

Ik nodig jij, lieve lezer, daarom ook om voor jezelf op zoek te gaan naar een beschrijving van kink en bdsm dat past bij wie jij bent en hoe jij kink en bdsm beleefd.

Don’t settle for googlebare beschrijvingen. Toon jouw unieke POV.

XOXO Yingjia

ontdekt onze aanbod