Wat doet bdsm met mij?

Voldoende voorbereid?

Als kink educator merk ik dat steeds meer mensen hun weg vinden naar educatieve bdsm content en workshops. De tijd van blindelings “50 shades of Grey” nadoen is gelukkig voorbij. Nieuwsgierigen hechten veel waarde en belang aan veilig en geïnformeerd beginnen aan bdsm en kink activiteiten. De kink en bdsm communities zijn heel wat toegewijde experten die graag hun kennis delen.

In de workshops ontdekte ik de brede spectrum van kinks en bdsm activiteiten. Ik leerde over de risico’s en hoe ik daarmee kan omgaan. Ik ontmoette vakmannen die unieke kwaliteitsvolle toys & tools aanbieden. Als newbie in de kink communities was het allemaal zeer waardevolle kennis. 

Ik was heel goed voorbereid en geïnformeerd op over de “hoe doe ik veilig aan bdsm”. Laten we het “wat en hoe” – aspecten noemen.

Maar ik was niet voorbereid op de emotioneel en mentaal impact van bdsm: de “wat doet bdsm met mij?”-aspect.

bdsm begin leren starten met bdsm bondage kink workshop
fotograaf: Studio Cé

Wat doet bdsm met mij?

We hebben allemaal fantasieën, dromen en (verborgen) verlangens. We willen die allemaal wel ooit eens doen. Maar wanneer het zover is, als een droom werkelijkheid wordt of een verlangen bevredigd wordt, zijn we vaak niet voorbereid om de “heb ik dat just gedaan?”-impact. Allez, ik toch niet.

Ik ontdekte nieuwe vormen van vrijheid en zelfexpressie. Mijn vertrouwen krijgt een boost. Mijn veranderde zelfbeeld zorgde ook voor dat ik anders naar de wereld kijk. Dit is niet enkel beperkt tot wanneer ik bezig was met mijn kinks. Meer en meer sijpelde het door naar mijn dagelijks leven. 

Tegelijkertijd ervaarde ik fenomenen zoals newby frenzie, transferrence, sub/dom high, sub/dom drop, “nee”-zeggen, sub space, kink burnout… Terwijl ik daar info over opzocht, was ik het ook tegelijkertijd aan het verwerken/beleven

En mijn verlangens en kinks begonnen te shiften. Mijn reden waarom ik start met bdsm en kink, begon mee te veranderen. Mijn harde en zachte grenzen en limieten worden door mezelf gechallenged. Ik als kinkster ging door een soort identiteitscrisis.

Ik wist niet dat bdsm zoveel met mij als persoon doet. Het overweldigende me allemaal. Daar was ik niet op voorbereid. Ik had begeleiding nodig om psycho-emotioneel aspect van bdsm en kink te leren.

"Wie en waarom" eerst

Ik zocht en vond gelijkgezinden: in vorm van virtuele communities, mentoring en educatie. Afgelopen jaar heb ik veel geleerd over wat bdsm en kink met en voor iemand kan doen. Daarnaast hebben die communities mij ook nieuwe inzichten gebracht over de geschiedenis en culturele context van kink en bdsm. Ik ben echt een kink nerd geworden.

Met die nieuwe kennis en ervaringen, heb ik daarom ook de workshops en educatieve events een make-over gegeven. Jij, als persoon komt eerst.  Dit betekent dat elke workshop, mentoringsessie, event zal starten met “wie en waarom”, voor we verder gaan met de “wat en hoe”.

Ben je er klaar voor om bdsm in alle aspecten te ontdekken?

XoXo Yingjia