Praktische tip om je huidhonger te verzachten – deel 2

bloghuidhonger2

Zelfknuffel-meditatie

“Verdrietig, verwondering, blij, hunkering, euforie, honger, opgelucht, geïrriteerd, onmacht, verbonden, moedeloos, boosheid, angst, paniek, hoopvol, dapper, down, dankbaar, opgewekt,…”
Een greep van emoties en gevoelens wat ik heb ervaren in de afgelopen maanden van lockdown. Herkenbaar? Het was soms een wirwar van emoties en gevoelens. Ik kon er zelf moeilijk aan uit. Waarom voel ik me zo? Hoe kom ik uit die overwelvende emotionele wervelwind?
 
Op die momenten wil ik zo graag dat iemand mij eens vast neemt en zegt dat alles oké is, dat ik me zo mag voelen en dat alles voorbij gaat. Maar in een samenleving van social distancing en 1,5m afstand gaat het nu even niet.
 
Dan ben ik dankbaar voor mijn goedgevulde “zelfhulp”-toolbox. Eén van de tools is een meditatie waarbij ik mezelf 11 minuten omarm, mezelf troost en kalmeer. Die meditatie heet “kundalini yoga for emotional balance”.
`
Zo begin je daar aan:
  • Drink eerst een glas water.
  • Zit in easy pose of kleermakerszit, benen gekruist.
  • Kruis je armen over je borst en plaats je handen onder je oksels. De palmen zijn open tegen je lichaam. Het is alsof jezelf grote knuffel geeft.
  • Trek je schouders op tegen je oren. Hou een rechte rug. Het is net alsof een touwtje door je ruggengraat loopt. De achterkant van je hoofd wijst naar boven en merk op hoe je kaak naar beneden zakt en richting je borst wijst.
  • Sluit je ogen. Adem rustig verder. Na een tijdje merk je op hoe je ademhaling vanzelf vertraagt.
  • Doe dit minstens 3 minuten en bouw langzaam op naar 11 minuten.
Volledig instructie vind je op hier