Praktische tips om je huidhonger te verzachten – deel 1

bloghuidhonger

Niks kan een goede knuffel of een liefdevolle aanraking vervangen. In deze tijden van zelf-quarantaine, worden we uitgedaagd om creatief te zijn: op zoek te gaan naar een tijdelijke vervangingsmiddel.  Hier lees je deel 1 van praktische tips hoe je huidhonger kan stillen.

bloghuidhonger1

Alternatief voor een warme knuffel

Een verzwaringsdeken is een deken gevuld met micro-glasparels in afzonderlijke vakjes. Het komt in verschillende gewichten, van 7kg tot 12kg. Het deken helpt mij om sneller in slaap te vallen en rustiger door te slapen. 

Nu ontdekte ik ook een bijkomend effect: de manier waarop het deken mijn lichaam omvat en zachte druk op mij uitoefent, geeft het gevoel alsof iemand mij in een warme omhelzing sluit. Het geeft mij dat vertrouwde gevoel van geborgenheid en veilig. Als het ware een gesimuleerde omhelzing.

Huid droogborstelen, koude douche en zelfmassage

 
Soms heb ik een extra boost zelfzorg nodig om mijn dag te beginnen. Mijn persoonlijk “go to”-ritueel: eerst mijn lichaam zachtjes droog borstelen, dan inwrijven met amandel- of kokosolie en vervolgens een koude douche. Die combinatie is heerlijk: het is een eenheid van verbinding en hier en nu aanwezig zijn.
 
Droog borstelen van mijn huid stimuleert de doorbloeding. Er vibreert een warme tinteling door mijn heel lichaam. Ik voel mijn lichaam als een geheel. Elke lichaamsdeel is aanwezig en vormt tegelijkertijd een compleet geheel. Ik besta, ik mag er zijn, ik neem mijn plaats in.
 
De simpele handeling van mijn huid aanraken en masseren, brengt het gevoel van troost en geruststelling. Ik zorg nu voor mezelf. Alles komt in orde.
 
Wanneer de eerste straaltje koude water mijn huid raakt, dan schrik ik altijd even. Die mentale en fysieke wake-up call brengt me in het hier en nu en geeft me een boost van energie. Ik kan alles aan.
 
Dan nog een minuutje nagenieten, omhuld in een warme zachte handdoek. Ready for a new day.
bloghuidhonger2

Geef een reactie