Praktische tip om je huidhonger te verzachten – deel 3

bloghuidhonger3

Een gesprek van mens tot mens

Waarom raken we iemand aan? Waarom hebben we nood aan zelf aangeraakt te worden?
 
Vaak is dat om die extra troost te voelen. Om extra “kleur” te geven aan onze boodschap, aan wat we willen communiceren en overbrengen aan de andere persoon. Een fysieke gebaar geeft een extra dimensie aan wat we ontvangen. Een aanraking laat dieper indruk na.
 
Door de lockdown kunnen we elkaar nog niet aanraken, maar we mogen elkaar terug zien. Afspreken om te gaan wandelen of thuisbezoek te brengen. Ik heb ervaren dat ik de afgelopen weken veel selectiever ben geworden met mijn woorden en met wie ik praat. Mijn woorden zijn kostbaarder dan diamanten.
 
Mijn social bubbel is door de zelf-quarantaine kleiner geworden, ik zie veel minder mensen. Voordeel is dat wanneer ik met iemand afspreek, het gesprek intiemer, betekenisvoller en diepgaander is. Het gaat niet om de koetjes en kalfjes. Het gaat om de rauwe realiteit, zoals ik ben en mag zijn, mijn emoties, mijn high & lows,… Het zijn healende, ontwapenende, creatieve gesprekken.
 
Ik leer mijn dierbaren opnieuw kennen: mens tot mens. Soms is die dierbare je partner, soms je close vriendin, soms je danspartner, soms een collega, soms je psycholoog, soms je therapeut… We hebben allemaal zo’n iemand die nu in ons gedachte opkomt.
 
En weet je, na zo’n gesprek, vergeet ik even mijn huidhonger. Ik ben voldaan. Ik kan weer verder.

Geef een reactie