Unapologetically Me

Negatieve reacties

Af en toe krijg ik de vraag of ik opmerkingen of kritiek krijg over mijn openhartigheid rond mijn kinky en consensual non-monogame levensstijl. 

Tot nu toe, op 1,5 jaar tijd, heb ik welgeteld 3 negatieve reacties ontvangen.

1 keer van iemand close over mijn non-monogame relaties.

1 keer van een verre kennis van de salsa community. Op een FB foto, reageerde hij dat ik toch moest opletten met de regels facebook.

1 keer werd mijn toegang tot een facebook group van herdershonden geweigerd omdat mijn profiel te sexy was en er niet genoeg foto’s van mijn corgi was. (Mijn corgi heeft geen consent gegeven om op mijn social te komen. Zij heeft haar eigen socials.)

Dat zijn de enige 3 reacties die zijn blijven hangen.

Hoe is het nu int echt echt?

Ik had eerlijk gezegd meer negatieve reacties verwacht. Sinds ik meer boudoir foto’s deel, merk ik wel dat kennissen mij wat verlegen aankijken of geen oogcontact durven maken. 

De meeste mensen reageren positief en nieuwsgierig. Ze hebben er wel eens van gehoord, gelezen of gezien in de media, in film (fifty shades of grey) of op TV. Nu kennen ze een “echt” persoon, IRL. En willen ze weten hoe bdsm, kink en non-monogamie nu in het echte leven is. 

Het zijn vaak heel geanimeerde gesprekken. Ze krijgen een eerlijke antwoord op hun vragen. En het is een heel fijn om samen zo’n “zo heb ik het nog niet bekeken”-moment te beleven.

Dit is mijn “nieuwe normaal”

Wat is de reden dat ik vooral positieve reacties ontvang? Mijn attitude: ik kom on-beschaamd en zelfzeker uit over mijn kinky en non-monogame levensstijl. Ik heb en wil niks verstoppen. Dit ben ik: take it or leave it. Dit is mijn nieuwe normaal.

Ik twijfel niet over mijn keuzes. Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen keuzes.  Iemand anders zou misschien niet dezelfde keuzes maken als ik. Maar zolang we elkaars keuzes respecteren, zijn we even goede vrienden.

Geef een reactie