Waarom doe ik wat ik doe

Good girls en goed gedrag

Al van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in seks en relaties. Ik groeide op in een gezin dat nooit over seks werd gesproken. Het was wel aanwezig: als kind ving ik wel stukjes op van geheimzinnige gesprekken tussen volwassenen. Maar het was niet voor kinderoortjes bestemd.  Net als de meeste onder ons bestond mijn eerste seksueel voorlichting uit een akward les wereldorientatie door een leerkracht op 6de leerjaar. Waarbij de meisjes een aparte les kregen over de menstruatiecyclus en soorten voorbehoedsmiddelen. Op middelbaar werd mijn kennis verder uitgebreid met biologische feiten zoals de evolutie van zwangerschap en hormonencyclus. Uitzonderlijk werd er eens gesproken over verschil tussen meisjes en jongens (dat was relationele stuk in de seksuele opvoeding curriculum).

Het beeld dat ik al kind, tiener en jong volwassen meekreeg, was dat seks voor voortplanting is. Seks is enkel in bed, ‘snachts met licht uit en stillekes. De vrouw laat de leiding en initiatief aan de man, want een “good girl” verlangt niet naar seks. Bovendien was mijn veronderstelling dat de ideale relatie monogaam is. Dus jaren leefde ik volgens die regels en idealen. Want iedereen in mijn omgeving deed het zo. Ik ging op zoek naar mijn mister Right, die alles op mijn “ideale man”-lijst voldoet. Toch knaagde er iets in mij. Er klopte iets niet. Ik voelde me niet gelukkig.

blogwhy

Opties en mogelijkheden

Tot weer na een gebroken hart, stelde ik mezelf de vraag: “wat als wat ik zocht niet bij 1 persoon vond? Wat zijn dan mijn opties?”. Het boek “the ethical slut” opende voor mij de wereld van non-monogamie. Ik voel me momenteel veel vrijer in dit relatievorm. 

Mijn persoonlijke seksuele (r)evolutie starten tijdens mijn yoga teacher opleiding toen er openlijk, schaamteloos en zonder (voor)oordeel gepraat werd over vrouwelijk seksueel genot, weldaad van orgasmes, clitoris, masturbatie, consent… Het was letterlijk een mindblowing ervaring. Meteen voelde ik “dit is het, dat wil ik meer over weten”. Onderweg kwam ik ook in contact met (w)onderwereld van kink, bdsm en fetish. Er volgde heel veel workshops, gesprekken, opzoekwerk, fieldwork en praktijkervaringen. 

Mijn ervaringen, kennis en gedrevenheid zet ik nu in om mijn cliënten te ondersteunen in hun zoektocht naar hun seksuele en relationele identiteit. Ik wil het onbespreekbare bespreekbaar maken. Ik wil het licht schijnen op de taboe onderwerpen. Ik wil iedereen de vrijheid geven om zelf kiezen. Ik wil opties en alternatieven zichtbaar maken.

Iedereen is uniek, zo is ook hun seksuele en relationele blueprint.  Er is geen one size fits all.

“Er bestaat zoveel meer smaken dan “vanille”. Er zijn nog andere opties dan monogamie. Vrouwen genieten ook van seks. Let’s talk about the clitoris. Geen schaamte meer rond kinky fantasiën”

Geef een antwoord