Geef je ook praktijk hands on workshops?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:BDSM

Let’s set the record straight

Deze vraag kreeg ik ivm de workshops. Soms krijg ik ook aanvraag voor meer hands on counseling sessies (lees: seks of seksuele handelingen met cliënten). Ik heb lang getwijfeld om hier publiek op te reageren, maar het is belangrijk om de verwachtingen op voorhand goed af te stemmen. Wat wel en wat niet.

Dus om de olifant in de kamer te benoemen: Nee, ik geef geen hands on sessies en/of workshops. Een sekscounselor biedt geen diensten aan van een sekswerker. Als dat je verwachting is, dan is het tijd om deze venter te sluiten en verder te googlen.

Is je intentie: persoonlijk ontwikking, open sex positive gesprekken voeren met like-minded mensen? Dan ben je op de juiste plaats.

Waarschuwing: hierna volgt een onverbloemd talk over wat je kan verwachten over workshops en wat niet.

intentie def

Wat kan je verwachten van onze sex positive & kink curious workshops?

Elke workshop is 50% theorie en 50% ervaringen op doen. Je kan het best vergelijken met rijles: eerst uitleg over de verkeersregels, veiligheidsvoorschriften en techniek. Daarna ga je zelf aan de slag, de praktijk gedeelte. En zoals in een rijles gebeurd alles veilig, geen naak, kleren blijven aan en in een niet-seksueel omgeving.

De workshops zijn een combinatie van educatie, leermoment en ervaringen op doen.

meer info over de workshops vind je hier

Wat bedoel je dan met “ervaring op doen”?

Het is niet de bedoeling om een hele scene of spel te spelen tijdens de workshop. Geen seks of seksuele handelingen komen er van pas. Wel zijn er tools en toys beschikbaar. Je kan deze proberen, de tips & tricks, de theorie uittesten.

Concreet voorbeeld: bij de koppels workshop zijn er verschillende “pleasure stations”. Een bondage station, een impact play, sensation play, set-up om je whipping skills uit te testen,… Elke koppel krijgt 10min-15min tijd bij elke “pleasure station” en schuift dan door. Je bent niet verplicht om iets te doen waar je niet 100% veilig bij voelt of zeker van bent.

Wat is het zeker niet (weer eens herhaling om te eindigen)

Workshop is niet een moment om met mijn persoonlijk te spelen. Ik hou privé en professioneel strikt gescheiden. Ja, zelf voor jou, de persoon die nu denkt ” misschien maakt ze wel een uitzondering voor mij omdat ik zo speciaal ben”. Zelf in privé-workshops doe ik dat niet. Dat is een harde grens. 
Het is niet een moment om samen of alleen een spel te beginnen.

Workshop is ook niet moment om eens met mij te komen kennismaken, met hoop en intentie op meer. Workshop is niet een dating event.  Het is vreemd om dit nog eens te benadrukken, maar helaas uit mijn ervaringen uit het verleden leert mij dat het belangrijk is om dit te benoemen.

Workshop(ruimte) is geen play party of speelruimte. Laten we zeggen “om aan je goesting” te komen. Er zijn ander professionele aanbieders voor speelruimtes (google is je best friend).

Bij deze hoop ik duidelijkheid gecreëerd is over verwachtingen en intenties. Indien er nog onduidelijkheden  zijn, leave a comment 🙂