Goed weten wat ik wil

Voor iedereen anders

De eerste vraag die mijn deelnemers op de  female domination immersion dag kreeg.

Wat betekent voor jou zijn?

Dominant zijn betekende voor iedereen anders. Iemand zag het als leiding nemen. Iemand anders grenzen opzoeken. En nog iemand er staan voor wat je gelooft. 

Er was wel consensus over 1 ding.

female domination workshop dominance

Goed weten wat ik wil

“GOED WETEN WAT IK WIL” lijkt evident.  Maar in realiteit zijn we niet gewoon om de vraag “wat wil je vandaag?” gesteld te krijgen.

Dat merk ik bijvoorbeeld wanneer ik aan workshop deelnemers vragen: “Wat wil je leren vandaag? Wat wil je meenemen? Waar wil je een antwoord op?”

De meerderheid antwoorden dan “Ik weet het niet. Ik heb geen verwachtingen. Ik sta voor alles open. Alles is goed voor mij.”

Maar...

Als ik niet weer wat ik wil/ wat ik verwacht / wat voor mij goed is.
❣️Waar zeg ik dan “ja” op?
❣️Hoe weet ik dan wanneer het genoeg is voor mij?
❣️Waar ga ik dan voor?

Weten wat ik wil zorgt ervoor dat ik mijn grenzen en limieten ken. Dit is de eerste stap in een safe space om te spelen en experimenteren.

Luisteren naar onszelf

Waarom is het zo moeilijk?

Ik merk vaak dat ik belemmerd wordt in mijn “willen”: door verwachtingen van anderen, van de maatschappij, van onze automatisch response, gebrek aan headspace,… 

Het vergt bewust stilstaan en oefenen in luisteren naar ons zelf. Luisteren naar wat we onze zelf te vertellen hebben. En dit in alle eerlijkheid en kwetsbaarheid

Dus ik stel je de vraag: 

Wat op dit moment?
benieuwd naar je antwoord, Yingjia

Geef een reactie