Vetting proces in bdsm

De mens achter de kinks

Vetting proces in bdsm en kink is het doorlichten van een potentieel play partner.

Met doorlichten bedoel ik veel meer dan uitwisselen van elkaars  bdsm test resultaten, kinks en grenzen (zachte en harde).

Bij een bdsm vetting proces, verzamel je feiten en informatie over je potentieel play partner om de mens achter de kinks te kennen.

bdsm kink veiligheid tips

Walk your talk

De intentie van bdsm vetting proces is vaststellen of wat je potentieel play partner vertelt ook overeenkomt met hoe ze handelen.  Zijn ze wie ze beweren te zijn?

Are they walking their talk?

  • Iemand die zegt veel belang te hechten aan open feedback geven als onderdeel van aftercare. Ontvang jij tijdens jullie gesprekken voldoende feedback?
  • We zeggen allemaal elkaars grenzen te respecteren. Hoe reageert je potentieel partner op de eerste keer dat je zegt “nee, dit past niet”?

Je wilt duidelijkheid over de risico’s en de kansen die gepaard gaan met samen bdsm en kink activiteiten doen.

Is die persoon je tijd, energie en VEILIGHEID waard?

Please, like me

Ik gebruik specifiek de term bdsm vetting PROCES om nadruk te leggen dat er meerdere stappen zijn. Het gaat over meerdere interacties (IRL of virtueel), in meerder settings (kink en vanille) en over langere periodes.

Laat me duidelijk zijn: 1 IRL gesprek in een vanille setting (iets gaan drinken), is maar het start van een vetting proces en niet einde. Leer het van mijn fouten, want been there and done the mistakes.

Maar Yingjia: Waarom moet je het altijd zo complex en moeilijk maken? Ik wil liever  spontaniteit en de go with the flow.

Heel simpel: Het duurt altijd een paar uren interacties voor de maskers (van jou en van de andere) vallen. We willen allemaal graag gezien worden, zeker door iemand waar we in interesse in hebben. Dus bij de eerste interacties zetten we onze beste beentje voor en dragen we onze “please like me masker”. Dat is een instinctief “pleaser-gedrag”, waar we niet altijd van bewust zijn. 

Ik maakte die fout ook, want ik had FOMO. Wat als er na deze persoon niemand is. Maar don’t worry: er zal altijd beter en nieuwe kansen aanbieden.

Met al voorgaande in gedachte, lees in deel 2 tips om je eigen vetting proces samen te stellen.

XoXo Yingjia

Meer tips voor veilig bdsm

check-out onze kink educatie aanbod

Ontdek het hier

Geef een reactie