Praktische tips voor boeien bondage

Hoe begin ik met mijn partner aan bondage?

Dat is een vraag dat telkens terug komt in de kink & bdsm introductie workshops. 

Vaak liggen er al een setje handboeien in de lade van de nachttafel. Of een zo’n bdsm-beginners box die stof zit te vergaren in een kast.  Je hebt het materiaal en nu hoe moet je het gebruiken?

Hieronder vind je 3 scenario’s met bijhorende tips over hoe je boeien kan inzetten met/bij je partner. Welke soorten boeien in welke situatie gebruiken. Waar moet je opletten bij aanschaffen. Welke voorzorgen moet je voor en tijdens het spel treffen.

hand pols handboeien aan stoel

Om te teasen

Willen jullie een sexy verkleedpartijtje (agent en dief, jager en wolf/vos, superman die wonderwoman arresteert,..) doen? Iemand kort aan een stoel vastmaken voor een verleidelijk striptease of lapdance.

Dan zijn de klassiek ijzeren politieboeien (met of zonder fluff) een optie. Ze zijn ideaal als accessoires om een sexy outfit af te maken.  Functioneel vind ik ze te hard en te koud om lang mee in te spelen. Daarom hou ik ze ook maximum 10 minuten aan (genoeg tijd voor een lange striptease nummer).

Bij wat “wilder” bewegingen snijden ze in mijn polsen. Ze schuren en botsen tegen mijn enkelgewricht. De sleutels goed bijhouden en uit elkaar houden, is extra aandachtspunt. Bij de heat of te moment, kan die wel eens misplaatst worden.  Dus hou de reservesleutels dichtbij. 

enkel pols bondage boeien velcro

Als een heel lange voorspel

Boeien met velcrosluiting zijn ideaal voor  “edging & denial“-sessie. Je maakt je partner met de polsen en/of de enkels aan elkaar vast maken. Of je maakt je partner vast aan een stoel, bed of andere meubelstuk. Hij/zij is volledig overgeleverd aan jou. Je kan hem/haar stimuleren tot een bepaalde punt en dan stoppen, dit “spel” verschillende keren herhalen,…  Elke keer de hoogtepunt uitstellen, tot jij het beslist. Voor je partner is het een extra uitdaging om dit erotisch plaagsessie vol te houden, wanneer hij/zij niet kan bewegen.  

De velcro zorgt ervoor dat de boeien makkelijker en sneller losgaan, zodat jullie moeiteloos kunnen voortgaan naar seks (geen gedoe met sleutels en gespen ).

Die boeien zijn goedkoper en vooral veiliger dan de klassieke politieboeien. En er is al meer speel-mogelijkheden. Let wel op: gebruik deze niet om iemand op te hangen (suspension). Daarvoor zijn gespecialiseerde boeien. Zelfs gebruik voor handen boven de hoofd aan een haak of stang, raad ik ook af. Want ik heb al verschillende keren meegemaakt, dat ik ga doorhangen en bloed toevoer afsneed aan mijn polsen.

enkel bondage leren boeien spreidstang

eXpert playtime

Ben je boeien-fan? Wil je suspension bondage doen? Iemand fixeren aan een sint-andraeskruis, spreidstang of strafbank? In combinatie met temperature play of wat spanking.

Dan zijn stevige leren (echt of vegan) een goeie investering. Ze zijn zwaarder en steviger. Ik heb de neiging om “door te hangen” bij suspension. Deze snijden niet in mijn polsen. Laten geen afdruk achter omdat de binnenkant gevoerd zijn. Zijn duurder, maar super comfortabel om te dragen en ideaal voor uren speel plezier.

Ze zijn soms iets moeilijker aan te doen, zeker de nieuwe exemplaren kunnen stug aan voelen. Net als nieuwe schoenen moet ze inlopen.

Niet-boeien bondage

Touwen, das, sjaal, riem, nylonkousen…  zijn andere populaire huis-tuin-bondage materiaal.  Die knopen zijn heel tricky. Te los en what’s te point. Te strak knopen kunnen bloedtoevoer afknellen en onnodige markeringen achterlaten. Wat ik altijd afraad zijn zip ties en ducktape (aw aw aw).

Gags, blinddoeken, collars, chastitybelts, cockrings, peniskooien… zijn vallen ook onder “bondage”.  Dat zijn al meer gespecialiseerde speelgoed. Dat is voor een andere blog.

Ben je ongeduldig en wil je al meer weten. Volg dan een van de introductie kink & bdsm workshop in Tienen of Leuven.

Geef een reactie