Waarom is de “why” belangrijk?

Waarom doen we wat we doen?

In de afgelopen workshop hadden we een interessante gesprek over de redenen waarom we aan BDSM doen. De “why” achter onze kinky verlangens. Wat is onze drijfveer.

Is het puur seksueel? Is het voor emotionele connectie? Is het om een verborgen kant van onszelf een plaats te geven? Is het om te ont-stressen? Is het om een bepaalde trauma te verwerken? Is het een hobby? Is het een levensstijl?

Spectrum van “waarom”

De diversiteit van redenen blijven me verbazen. Het is ook heel leerrijk om de waarom anderen te horen. Ik leer altijd bij.

De waarom is persoonlijk, subjectief. Er is geen juist of een slecht reden. Tenzij het is om iemand opzettelijk en zonder consent kwaad aan te doen. Dan is het misbruik en geen bdsm/ kink.

Het is wel belangrijk om bewust te zijn van jou “waarom”. Voor jezelf niet voor iemand anders. Het moet voor jou kloppen.

Blog_why

Het begint met je “why”.

Je why bepaalt je intentie en richting van je spel. Dit is belangrijk wanneer je op zoek gaat naar een speelpartner. Of al je als met je partner start met bdsm en kink experimenteren.

Die richting is er nodig om jezelf en jou weg niet te verliezen. Niet af te dwalen wat jij wilt, want op de pad van bdsm/kink zijn er veel afleidingen. En eerlijk gezegd ook om geen tijd en energie te verliezen roads to nowhere.

Door dit soort open en diepzinnige gesprekken te voeren met je (potentieel) speelpartners, leer je jezelf en je partner kennen. Bovendien komen jullie al gauw te weten of het iets wordt of niet. Is die kinky klik er of niet.

Dus gun jezelf en jou partner de tijd om jullie “why” in kaart te brengen. 

Heb ik je al gezegd dat bij bdsm en kink een grote portie persoonlijk groei bij komt kijken? 😉

Heb je hulp nodig met het vinden van je why? 

Dat is een perfecte topic voor een tijdens een 1-op-1 mentoringsessie. 

Geef een antwoord