Hoe kom ik in contact met gelijkgezinden? – deel 1

Overvloed aan bdsm & kink mogelijkheden

Een tijdje geleden kreeg ik de volgende vraag in mijn mailbox:

"Hoi Yingjia, mag ik je een vraag stellen? Heb je tips voor er clubs, events, .... waar ik gelijkgezinden kan ontmoeten? Waar kan ik mijn eerste stap in bdsm en kink zetten?

Dit is een van de meest voorkomende vraag: Waar ontmoet ik gelijkgezinden, mede-kink minded mensen? 

Gelukkig zijn we niet meer in tijden van donker geheime kelders. Er is voor een kinkster in 2023 heel veel mogelijkheden: online en offline. Genoeg om 2 blogposts aan te wijden. We starten met deel 1.

starten met bdsm kink tips

Munches: informeel en no play

Een munch is een gezellig avondje op café met gelijkgezinden. Een gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en oude vrienden terug te zien. Vooral: het is een veilige setting waar je openlijk over bdsm en kink kan praten. Er wordt veel gepraat, gegeten en gedronken en er worden geen seksuele, kink of bdsm handelingen verricht

Het vindt meestal plaatsvindt in een publieke ruimte, zoals een restaurant of café. (met uitzondering Antwerpen Munch die gaat door in Fetish cafe). Ofwel is de locatie afgehuurd of is er een aparte ruimte voor de munch voorzien. Omdat het in een neutraal publieke ruimte is, geldt er de casual dress-code (no kinkware).

Munches worden vaak georganiseerd door lokale BDSM-groepen. Het is open voor iedereen die geïnteresseerd is, ongeacht hun ervaringsniveau. Ideaal voor newbies om hun lokale kink scene te verkennen.

Voor meer info kan je terecht bij de lokale munches:

Feeld: kink friendly dating app

Feeld is tinder-alternatief voor kinkster en bdsm’ers. Het is begonnen als een dating-app voor mensen die geïnteresseerd zijn in polyamorie, open relaties en andere vormen van consensuele niet-monogamie. Door de succes van de openmindedness is het een ideaal dating app voor kinksters en bdsm’er geworden. 

In tegenstelling tot Tinder enco, kan je openlijk je kinks aanduiden. 

Een alternatief is KinkD Alleen ben ik geen fan omdat het geen user friendly interface is.

Fetlife: facebook voor kinksters, bdsm'er en fetischisten

Fetlife is een online community die zich richt op mensen die geïnteresseerd zijn in BDSM, fetishisme en kink. Het heeft als doel online safe space te zijn waar mensen hun seksuele voorkeuren kunnen verkennen, communiceren en delen met gelijkgezinden.

Fetlife biedt volgende functies aan:

  • groepen op basis van specifieke interesses
  • forums waar leden kunnen communiceren over verschillende onderwerpen
  • een kalender voor evenementen.

Het belangrijkste doel van Fetlife is om een community te creëren waar mensen zichzelf kunnen zijn en geaccepteerd worden zonder oordeel of vooroordeel.

Wel een warning voor beginners:  ondanks de strenge screening en veiligheidsmaatregelen, zijn er zitten tussen de 8 miljoen actieve gebruiker ook heel wat “Christian/Christina Grey’s” en “Anastasia / Antonio Steele’s” die aan toxisch en schadelijk bdsm en kink doen

Workshops en andere educatieve events

Workshop, lezingen en ander kink educatieve events zijn een manier om gelijkgezinden te ontmoeten en tegelijkertijd je kennis over kink en bdsm bij te schaven.

Er zijn scala van workshops voor mensen met verschillende ervaringsniveaus. Voor een beginner is altijd goed om te starten met een introductie workshop om de basics en om de etiquettes van de community te leren. 

Ik maak graag de onderscheid tussen 2 vormen van kink educatie

  • events die focussen op technische skills: hoe doe je iets veilig, welke materiaal gebruik je best, de do’s & don’ts,…
  • events die focussen op soft skills : onderhandelen, setting a play scène, consent negotiatie, verbaal en non-verbaal communiceren tijdens een scène, safe space houden tijdens de scène, hoe safewords/ safesignalen gebruiken, … 

Beide skills zijn even belangrijk om onder de knieën te hebben. Investeer zeker tijd en energie aan.

Aandacht voor safe space

Munch, feeld, workshop of fetlife, etc… hebben allemaal de doel om een safe space te zijn voor kinksters om zonder oordeel, schaamte of vrees voor negatieve gevolgen over hun verlangens te praten en delen. 

Indien je je niet veilig voelt (om whatever reden), verwijder je van onveilige situatie. Verwijder je account, blok mensen,… Spreek de organisators en safety monitors aan op  munches, events en workshops. Het dan aan de organisators om tussen te komen en veiligheid van alle deelnemers te garanderen.

Jij bent verantwoordelijk voor jou veiligheid en NIET voor de gevolgen van hun onhandig, akward, genante gedrag.

Ik heb al meegemaakt dat mensen naar mijn workshops komen met de intentie om een play partner aan de haak te slaan. Die worden door mij tijdens de pauze aangesproken en gevraagd om te vertrekken. De deelnemers komen met de intentie om iets bij te leren. Ze hebben NIET  de toestemming gegeven om gescout te worden als een play partner. 

XoXo Yingjia

Ontdek onze kink educatie aanbod

start veilig, zelfzeker en geïnformeerd

Geef een reactie