Hoe kom ik in contact met gelijkgezinden? – deel 2

Kinky traveler's guide to the bdsm galaxy

In deel 1 maakte je al kennis met munches, feeld, fetlife en educatieve events. In deel 2 gaan we het hebben over play parties, kink en bdsm events, verenigingen, clubs en andere uitgaansmogelijkheden.

Ready? Here we go…

bdsm events vereniging club party

Play party

Een play party is een evenement waarbij je bdsm & kink handelingen kan doen. Het kan een algemeen bdsm handelingen zijn of het kan een speciaal thema zijn. Voorbeeld ABDL, Female domination tea parties, pony ranch,…

De play party’s vinden vaak plaats in een omgeving waar publiek aanwezig is om van de “show” te genieten en/of om zelf actief deel te nemen aan bdsm-activiteiten. Dus hou rekening dat je toeschouwers hebt. 

Een play party kan publiek zijn: dwz buy a ticket en je kan binnen. Er zijn ook privé invite only parties. 

Niet op elke play party zijn seksuele handelingen en naaktheid toegestaan. Voornaamste doel van een play party is een veilige omgeving creëren waarin bdsm, kink en fetishes kunnen worden verkend en beoefend. Dus informeer op voorhand wat de regels zijn, wat toegelaten is en wat niet.  Wees maar zeker dat strikte gecontroleerd wordt op het naleving van huisregels en veiligheidsprocedures.

De events zoals Madame Homard en Caviar de La Nuit zijn GEEN bdsm play parties. 

Fetlife is the place to be voor alle info.

Events, beurzen en festivals

Events, beurzen en meerdaagse festivals ideaal om een deep dive te doen in de bdsm & kink community.

Er is voor ieder wat wils. Je kan er workshops doen, genieten van performances, gear en toys kopen, inspiratie vinden voor je playroom,  kennis maken met clubs en organisaties. Soms zijn er play zones aanwezig voor wie graag bekeken wordt tijdens hun spel. En de after parties zijn legendarisch.

Hier vind je een overzicht van de bekendste en toegankelijke events voor beginners.

  • Erotixx in Brussel: jaarlijk 3daags bijeenkomst voor kinksters, bdsm’ers en fetisjen
  • Erotica beurs heeft een bdsm zone met demo en performances. Dit is eerder de kleine zus van erotixx.
  • Darklands festival in Waagnatie is hoogmis voor LBTQI+ community. 
  • Onawa Asobi festival is een weekend in de Antwerpse Shibari Lounge voor shibari lovers. Overdag kan je genieten van performances en ‘savonds kan je zelf de touwtjes in handen nemen.
  • Kinky Riante en Retail Markt in Aarschot: back to the basics beurs met ruimte voor munch en rope jam.

Extra tip: Schrijf zeker in op onze maandelijks nieuwsbrief , elke maand vind je daar een overzicht van interessante events.

Clubs, café en uitgaan

Fetish Café Antwerpen

De bekendste uitgaansgelegenheid voor kinksters is de fetish café in Antwerpen. De fetish cafe is beetje hub voor al wat kink en bdsm is.

Het is een laagdrempelig ontmoetingsplaats voor kinksters waar je kan genieten van een drankje aan de bar, voor je op verkenning gaat in hun speelkerker

Beginners kunnen daar terecht voor munches of hun speciaal sanctuary avonden voor first timers. Je kan daar terecht voor play parties, workshops en demo’s, ontmoetingsavonden, etc…  Beetje one-stop-shop.

Place de Nous

Een ander kinky hub is de not-so-secret Place de Nous in Diest.  Elke zaterdag kan je daar terecht voor events, thema workshops en speelavonden.  

Het is gevestigd in dezelfde locatie als een rendez-vous hotel. Als je liever privé wilt spelen, kan je hun bdsm- kamer met andreaskruis en strafbank huren. De spiegelkamer schijnt ook een heel avontuur te zijn.

Verenigingen

Ik heb een aparte sectie gemaakt om 2 verenigingen in the picture te zetten. Het zijn vzw’s dieninzet kink educatie.

Fetish club 78 in ham

Fetisch club 78 is een vzw voor BDSM’ers, door BDSM’ers. Ze werken met vrijwilligers. Naast speelavonden, bijeenkomsten, lezingen en voorlichtingen, werkt Fetish club 78 ook mee met Universiteit Antwerpen in een wetenschappelijk onderzoek over bdsm en kink (meer over de onderzoek in latere blogs).

Op vrijdag en zaterdag kan je terecht voor hun eigen events. Alle andere dagen heb je de mogelijkheid om de locatie te af te huren.

Studentenvereniging Kajira 

Kajira is een Gentse studentenvereniging die inzet om bdsm meer sociaal aanvaardbaar te maken. Ze zijn erkend door UGent, wat een unicum is. 

Ze bieden aan jongeren van 18jr – 26jr de veilige ruimte om gelijkgezinden te ontmoeten en vrijuit, zonder masker op, over bdsm te praten. De nadruk ligt bij Kajira op educatie. Bij Kajira kan je terecht voor praatactiviteiten, knutsel avonden, informatief en ludieke workshops (zoals hun kink on a budget uitstap naar de ikea). 

Kajira organiseert GEEN play parties. 

Tot slot

Dit zijn veel langere blogposts geworden dan ik had verwacht. Waarschijnlijk ben ik nog heel wat vergeten. Denk aan office hours, discord forums, kik, vakanties, resorts…

Ik ben bij algemene bdsm en kink events, plaatsen en organisaties gebleven. De meer specifieke zaken dat is een andere blogreeks waard.

Er komt zeer een vervolg.

Ondertussen hoop ik dat je genoeg inspiratie en mogelijkheden hebt om je eerste bdsm & kink uitstap te plannen. 

XoXo Yingjia

Blijf op de hoogte

van de laatste kink en bdsm nieuws met onze maandelijks nieuwsbrief

Geef een reactie