Love bombing, red flag in bdsm

Een gewaarschuwde newbie…

Red flags zijn waarschuwingstekens dat iets niet klopt, dat een situatie risicovol is. 

Love bombing is een red flag dat een beginnende Dom of sub vaak niet opmerkt. Het begint heel onschuldig, maar love bombing is een gekende tactiek om misbruik te maken van newbies  onervarenheid. Het is een sneaky manier want het je ego streelt als nieuwe Dom of sub.

Je betreedt een nieuwe wereld. Je bent onzeker van jezelf. Ga ik aanvaard worden? Wil er iemand met mijn praten? Gaan ze me leuk vinden? Wanneer iemand je een hand uitreikt of een bericht stuurt of met je contact opneemt, ben je  opgelucht. Oef, ze vinden me leuk.

Lovebombing redflag newbie

Love bombing

Al meteen van de eerste contact, word je overladen met complimenten. Je bent het allerbeste wat hun overkomen is. Je bent exact wat ze van gedroomd hebben. Ze hebben het al bijna opgegeven en dan ben je daar: hun droomsub of droomDom. 

Ingeval van newbie Dom, ligt er bij wijze van spreken een gewillige sub voor je voeten. Je mag alles met hen doen, want ze vertrouwen je 200%. Dat streelt de ego. Yes, je wordt gezien.

Bij een newbie sub, is er een “ervaren” Dom die klaar staat om je te beschermen. De Dom staat te popelen om je van alles te leren.  Er is een gevoel van veiligheid en aanvaarding.

Elke dag wordt je overspoeld door aandacht: berichtjes, telefoontjes, cadeautjes, instant likes op je socials, comments op je fetlife posts… Je krijgt een stortvloed van aandacht. Je bent hun nummer 1.

Zalig he, die “honey moon”-fase?

Teveel van het goede

Na een tijdje moet je eerlijk met je zelf zijn, want het voelt allemaal overweldigend aan. Je wordt letterlijk gebombardeerd met complimenten en aandacht.

Het voelt het ongemakkelijk aan omdat je geen woord tussen krijgt. De aandacht en complimenten die je eerst goed deed voelen, beginnen je te verstikken.

Op een bepaalde moment beginnen de gesprekken richting afspreken te gaan. Naast de spanning en opwinding, piept ook de gedacht “Stop. Wacht effen. Dit gaat veel te snel. Ik ben er niet klaar voor”.

Je wilt de persoon niet kwetsen. Want ze zijn zo lief/vol overgave/ kwetsbaar/… Wat als je ze kwetsen als je vraagt om te vertragen? Wat als ze verkeerd interpreteren als je vraagt om wat te minderen? Misschien ligt het wel aan jou en ken jij de omgangsregels rond Dom/sub-relaties niet zo goed.

Help, hoe ga ik hier mee om?

Hoe ga je om met Love bombing.

De doel van Love bomber is een toxische band met je scheppen. De ontvanger voelt dat hij/zij iets verschuldigd is tegenover de Love Bomber. De aandacht en complimenten brengen een prijs met zich mee. Er is een “maar”, een voorwaarde, een verborgen agenda.

Mijn tactiek met love bombers is hen wakker schudden. De bombers op wijzen zijn dat hun gedrag niet past binnen de “safe, sane en consensual”-principe. Ik laat hen weten: “Ik voel me ongemakkelijk. Je complimenten en aandacht overweldigen mijn. Jij kent mij niet. Ik ken jou niet. Waar baseer jij je complimenten op? “.

En dan wacht ik op hun antwoord op hun reactie.

Er zijn die wakker worden, zich verontschuldigen en gas terug nemen. Dan gaan jullie in een rustig, aangenamer tempo verder. Dat zijn Doms/subs die tonen dat ze hun impuls terug in handen kunnen nemen. Dat is een green flag: je wilt met iemand spelen die zijn/haar impulsen kan controleren.

Er gaan ook zijn die kwaad worden. Ze worden grof, beginnen je uit te schelden of te dreigen. Wel, dan weten we ook genoeg. Als ze nu al  niet je grenzen respecteren en geen rekening houden met je mening en jou behoeftes, wat gaat het dan geven tijdens een bdsm spel? Dus om Ariana te quoten: Thank you, next. 

De laatste categorie zijn de ghosters: ze laten niks meer van zich horen. Waarom? Misschien om dat je hun “bubble” hebt doen barsten. Je hebt getoond dat je niet aan hun ideaalbeeld voldoet. Het is niet wat ze verwachten. Dan is het makkelijker om stilletjes te verdwijnen. Proficiat, je bent ontsnapt iemand die moeite heeft met slecht nieuws. Van je speelpartner wil je altijd eerlijk feedback hebben. Je wilt weten als er iets goed ging tijdens een scene. Je wilt zeker weten als er iets slecht ging. 

Geef niet op

In feite is een Dom/sub-relatie aangaan of een kinky speelpartner vinden, hetzelfde als Vanille daten. Je gaat heel wat kikkers en padden ontmoeten voor je je knight of Queen in shining armor (soms letterlijk) gaat tegenkomen. 

Geef niet op. Wees kieskeurig. Stel jou comfort en veiligheid op eerste plaats. Bij twijfel laat die persoon gaan, want de juiste speelpartner zal wel aanbieden.

Better safe than sorry.

Heb je als beginner behoefte aan meer tips, individueel begeleiding en professioneel mentoring? Ik kan je hier bij helpen. Contacteer mij voor een vrijblijvend gesprek over mentoring.

Geef een reactie