Mijn belangrijkste “why”

Mijn levensstijl is kink.

In de vorige blog schreef ik hoe we tijdens de workshop een gesprek hadden over de “waarom we aan kink en bdsm doen”. Een vraag dat ik dan stel is: “is het een hobby of een levensstijl of iets anders?”

Voor mij is kink mijn manier van leven, levensstijl. Durven anders te zijn. Durven rechts te gaan als iedereen links gaat. Durven gaan voor waar ik in geloof, ook al vinden sommigen het “raar” en “abnormaal”.  

Op fetlife staat daarom ook “I live it 24/7”: ik doe mijn best op dagelijks de FemmeDom in mij toon. Dat wilt zeggen: niet vergeten dat ik en alleen ik de regie van mijn leven in handen heb. Dat ik voor mezelf klaar sta en over mezelf waak.

Machtsmisbruik 

Na jarenlang machtsmisbruik in een professionele context te hebben ervaren, wekte het woord “macht” een afkeer bij mij op.  Het gaat zover dat alles wat geassocieerd wordt met macht (woorden zoals verantwoordelijkheid, toestemming, grenzen, hiërarchie) een walging bij mij opriep. 

Dankzij mijn trauma-psycholoog bouwde ik terug een gezonde context rond “macht” op. Mentaal kreeg alles een grote clean-up, schrobbeurt, opkuis .

Toch kreeg ik nog een fysieke afkeer wanneer iets met “macht” in mijn leven komt. Mijn maag draait om. Ik word misselijk. Mijn ademhaling stokt. Ik bevries. Mijn hartslag gaat omhoog. Ik kan niet meer praten. In heel slechte dagen lokt het zelfs paniek- en angstaanvallen uit.

Enkel praten over “macht” hielp mij niet verder. Het werd tijd om in praktijk te brengen, zelf te ervaren. Macht te belichamen. 

mijn why

Gezonde machtsdynamiek

Op dat moment in mijn genezingsproces kwam kink en bdsm in mijn leven. Met de eerste  D/s – dynamiek ervaring, ging mijn ogen open: zo voelt dus een gezonde  machtsdynamiek aan.

Ja, VOELEN. Ik ervaarde een fysieke verademing. De spanningen in mijn lichaam verdwenen, op het moment ik mijn Dominante kant omarmde. Ik terug ademen. Ik vind mijn stem terug om voor mezelf op te komen. Mijn lichaam bevriest niet meer.

In een veilig en consensual setting experimenteer ik met machtsdynamiek, verantwoordelijkheid,  respect, grenzen en keuzes maken. 

Nu, in mijn dagelijks leven, wanneer ik  getriggerd word (en dat gebeurd af en toe nog), ga ik in mijn “FemmeDom” headspace.  En vraag ik: “what would a Dominante do?”

Waarom doe ik aan kink en bdsm?

  • Om niet te vergeten wat hoe gezonde machtsdynamiek aanvoelt.
  • Om zelf niet in de valkuil van machtsmisbruik te trappen.
  • Om mijn persoonlijk macht gewetensvol en met nodige verantwoordelijkheid te hanteren.

Disclaimer:

Trauma, post traumatisch stress syndroom is complex en voor iedereen anders. Bdsm en kink is NIET de manier om trauma’s te verwerken. Het kan voor sommige werken, complementair met professionele begeleiding van een trauma-therapeut.

Ik ben geen trauma-therapeut. Ik werk trauma-aware en trauma sensitive. Als counselor verwijs ik cliënten met trauma’s door naar de juiste collega’s.

Geef een reactie