FAQ – workshop

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de bdsm en kink workshop. Regelmatig vul ik ze aan. Zit je met een vraag? Je kan ze stellen via contactformulier. Ik beantwoord ze met veel plezier.

FAQ workshop

Q: Hoe verloopt de bdsm & kink introductie workshop? Wat kan ik allemaal verwachten?

A: De workshop start al in de week van de workshop: je ontvangt een mini-opdracht die je alvast in de mood brengt. Het resultaat van de mini-workshop, gebruiken we tijdens de kennismakingsronde. Dus geen saaie “hallo, ik ben “X” en mijn verwachtingen vandaag zijn…”

Na de kennismaking behandelen we eerst de MUST KNOW over bdsm:

 • verschil kink, bdsm en fetish
 • Type Dom(me)-s en subs
 • Introductie van de meest gekende “play” vormen: rope play, impact play, mind play, sensation play, role play,
 • Opwinding, genot en pijn

Daarna nemen we ruim de tijd om te praten over MUST DO veiligheidsregels tijdens een kinky spel te hebben.

 • Diverse consent en veiligheid modellen
 • EHBO
 • Herkennen van fake Dom(me)s en fake subs
 • Red & Green flags in een kinky relatie
 • Hoe licht je potentieel speelpartner door? Welke vragen stel je aan hen

En we eindigen met uitleggen en uitproberen van de MUST HAVES

 • Hands-on: diverse toys en tools uitproberen
 • Tips & Tricks bij aankope

Je gaat niet met lege handen naar huis. Want je ontvangt nog een “naughty bag” als aftercare.

Klinkt de voorgaande je als muziek in de oren. Reserveer snel je plaats in een van onze workshops.

Q: Wat is de dresscode voor een bdsm, kinky workshop?

A:  Als ik naar een bdsm workshop ga, dan staat mijn comfort op de eerste plaats. Ik vind het al spannend genoeg allemaal, dus extra outfit-stress kan ik wel missen. Ik wil me veilig en op mijn gemak voelen. Dus draag ik waar ik zin in heb.

Daarom zeg ik ook aan mijn deelnemers.
Alles kan en mag: van dress-to-impress tot comfy-first. Doe aan waar je goesting in hebt. Waar jij je goed en comfortabel in voelt om een workshop te volgen.
ps: als je naar mijn workshop komt, dan ga je me meestal in comfy outfit zien.

Q: Ik aarzel om in te schrijven voor een workshop omdat ik niet weet wie de andere deelnemers zijn. Wil je wat mee vertellen wat ik kan verwachten?

A: Ik wil vooral vrouwen wapenen met een basiskennis en ervaring, zodat ze zelfzeker, onafhankelijk en veilig hun mannetje staan in de bdsm en kink wereld.

De jongste deelneemster is een 20-ger en oudste +60 jaar. Je bent nooit te oud of te jong om te experimenteren.

50% van de deelneemsters heeft een relatie. De meeste komt alleen en de partner (m/v/x) wacht ongeduldig en nieuwsgierig thuis.

Vanaf juni 2022 zijn de workshops in Leuven voor koppels en singles, dus zijn de partners (m/v/x) ook welkom.

Enkele open-minded vriendinnen-groepen hebben ook de weg gevonden naar de ladies only workshops. Een unieke girl’s only activiteit.

Q: Ik heb een workshop gevolgd. Nu zit ik nog met heel wat extra vragen. Kan ik nog bij je terecht?

A: Ik neem aftercare heel serieus. Dat geld ook voor mijn workshop. Dus na de workshop vind ik het ook belangrijk om er te zijn voor je vragen en opmerkingen.

Zit je na je workshop met vragen, bemerkingen, bezorgdheden,… Dan kan je me mailen. Eenvoudige vragen kunnen via een mail beatnwoorden. Maar soms zijn er zaken die je liever in persoon wilt bespreken: dan kan je een mentoring-sessie (online of IRL) boeken.

Q: Waarom gaan de workshops door in een ruimte van een bloemenwinkel? Een ruimte met een link met bdsm en kink biedt toch meer mogelijkheden?

A: BDSM en kink wordt al te vaak met verborgen donkere kelder, kerkers en zolders geassocieerd. Ik wil een alternatief bieden voor ieder die op zoek is naar een toegankelijk en huiselijk setting om voor een eerste kennismaking met bdsm en kink. 

De gedacht om samen te werken met de gekende kinky en bdsm locaties, heeft in mijn hoofd gespeeld. Deze prachtige locaties zijn volledig ingericht voor kink en bdsm. Ik vind het soms te overweldigend en verlies mijn aandacht in het ontdekken van de omgeving. Dit in combinatie met de overvloed van info tijdens de 2u durende workshop, kan het sommige deelnemers overdonderen en overprikkelen. Zeker als het hun eerste keer is om IRL kennismaking is met kink en bdsm.

Daarom kies ik voor een neutraal, gezellig en rustgevende locatie. Bij goed weer kunnen we in de pluktuin zitten met een lekker hapje en drankje. Het is makkelijk bereikbaar met met auto en openbaar vervoer. En je kan zonder stress gratis parkeren.

Geef een reactie