Ga ik eruit zien als een shibari-gebraad?

Niet de perfecte maat

Eigenlijk wou ik helemaal niet met shibari bezig zijn. De foto’s, filmpje en demo’s van modellen met perfect maten, schrikken mij af.

Als plussize vrouw weerhoudt het me om aan shibari te doen.

Ik heb schrik om  die touwen rond mijn bobbels en rollen te zien. In mijn gedachte ga ik uitzien als zo’n varkens-gebraad met al die touwen op mijn lichaam. Absoluut geen zicht, in vergelijking met die shibari modellen met de perfecte maten.

Bovendien ga ik ook veel te zwaar zijn om aan suspension te doen. Geen rigger gaat mij omhoog krijgen. En de touwen gaan doorbreken.

shibarigebraad

Plussize shibari model

Dus toen mijn rope-partner mij allereerste keer vroeg om model te zijn, zei ik met een bang hartje “ja”.  Want ik vertrouwde hem en voelde me veilig.

We hebben een variant van de hishi karada, de diamond harnas gedaan. En als er iets is dat mijn als een gebraad zal doen uitzien, dan is die het wel.

Ik was super-content met zijn handy work. Niks van gebraad-effect.  Daardoor ben ik over mijn “gebraad”-angst geraakt. Ik experimenteer nu meer als plussize shibari-model. Het schrikt mij niet meer af.

hishi karada1

Plussize rigger

Omdat ik ook af en toe de rol van model neem, ontdek ik wat een plussize lichaam nodig heeft tijdens een shibarisessie.

Die kennis neem ik mee wanneer ik zelf rigger ben. Ik kies de meest flatterende ties voor mijn modellen. Wat gaan we accentueren en wat gaan we versieren. Houdingen worden aangepast, dit is voor alle body types van belang.  Shibari gaat om je fysieke grenzen verkennen, niet om je fysieke grenzen overschrijden. Bijscholing volgen over shibari voor all bodies. 

Ik vind dat het ook bij mijn taak als rigger hoort: mijn model doen stralen in alle veiligheid en comfort (wat ironisch leest bij rope bondage).

plussize rigger

Drempel verlagen

Shibari is toegankelijk voor iedereen: ongeacht je body type, je kledingmaat, je gewicht,…

Ik herken die twijfels en belemmerende gedachtes en daar open kaart over spelen. Daarom wil ik de drempel verlagen, zodat iedereen die stap naar shibari durf te zetten. In de nieuwe reeks shibari workshops en andere events, zal er altijd aandacht aan besteed worden.  

Dat is een belofte.

P.s.: suspension staat nog op de planning die jaar. We moeten nog wat oefenen en de techniek onder de knie krijgen. Dus stay tuned.

A Taster of Shibari

Dit najaar organiseer ik een beginners shibari workshop. Schrijf je nu in op de wachtlijst en ontvang als eerste alle info.

Geef een reactie