Q&A: ik durf niet als submissive man uit te komen

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Q&A

Hij had nog een laatste vraag

2 jaar geleden kwam hij naar de beginners kink & bdsm workshop. Op het einde vroeg hij aarzelend:

male submissive female dominant coming out schaamte

Note: hij is een hetero cis man op zoek naar een female Dominant. Dus mijn antwoord is daarom aangepast aan zijn situatie.

Rotzooien met het onacceptabele

Ik begrijp je angst en terughoudendheid om als submissive man uit te komen aan andere mannen. 

Iemands mannelijkheid of vrouwelijkheid wordt niet bepaald door zijn/haar/hun rol in een D/s-dynamiek/relatie. Helaas leven we in een maatschappij dat dominantie iets ziet als mannelijk en submissive als iets vrouwelijks. Alles daar buiten wordt (helaas) nog gezien als onacceptabel, raar, onconventioneel en afwijkend.

De bdsm & kink communities bieden net de safes spaces waar we vrij met allerlei rare onacceptabele concepten kunnen experimenteren. Het geeft net ons de speelveld met alternatieve machtsdynamiek te rotzooien (yep ik kies bewust voor dit woord).

BDSM submissive man vraag QA coming-out

Kies voor je eigen community

Wie in de kink & bdsm communities gaat jouw submissive verlangens als man beoordelen?

 • De andere submissive mannen zijn je gelijkgezinden.
 • De submissive vrouwen zijn je bondgenoten.
 • De switches begrijpen je onderdanige gevoelens.
 • De Dominante vrouwen zijn op zoek naar submissive mannen voor hun D/s-dynamic.
 • De enige groep waar je schrik voor hebt zijn de mannelijke Dominants. Ik kan je gevoelens en twijfels niet weg nemen en ik kan niet garanderen dat ze geen oordeel hebben.

Maar weet dat je altijd kan kiezen met we je in interactie gaat. Je bent niet verplicht met iedereen bevriend te zijn. Dat geldt voor iedereen die noodzakelijk vindt om je te be(ver)oordelen.

Eigenlijk kan ik zeer blunt zijn en zeggen: de “Dominante mannen”-groep is niet je “doelpubliek”, dus trek je niet te vee aan van hun mening.

De bdsm & kink communities zijn zo groot en divers, dat je zeker jouw groep gelijkgezinden kan vinden. Ik zeg niet dat het makkelijk gaat zijn, er zal wat zoekwerk en try&error zijn. 

Safe places voor submissive mannen

Wil je voorzichtig de submissive mannen communities verkennen? Dan heb je de volgende mogelijkheden:

 • Bezoek eens een FemDom party. Dit zijn events (play of niet) speciaal voor Female Dominants en submissive mannen. De meest bdsm en kink clubs organiseren dit. Info vind je op fetlife of een snelle google search.
 • Als je op Fetlife zit dan zijn er specifieke groepen die je joinen.
 • Tegenwoordig zijn datingapps ook op voorzien van een “kinky” functie. Je kan je rol/voorkeur aangeven. Ik heb zelf positive ervaringen met Breeze en Feeld.
 • Wil je virtueel spelen en experimenten met een Dominante dan is de Femdom app Stringzz een goede optie. Dit is een exclusieve app voor Femdoms en male subs.
 • Als onderdanig man kan je terecht bij de bdsm_therapeut. Wendy combineert haar begrip en ervaring van de lifestyle met haar vakkennis en vaardigheden als therapeut.

Je zal snel merken dat je niet alleen bent en heel wat competitie zal hebben met andere submissive mannen ;-).

Happy to help

Hij ging rechter zitten. Hij haalt opgelucht adem. 

Mijn intentie is geslaagd.

XoXo Yingjia