Dit moet je weten over fetish fashion

fetish fashion, kink wear, bdsm accessoires, trend

Toestemming om te staren

De laatste tijd verschijnt er steeds vaker fetish fashion en kink-yfied outfits op mijn social media feeds. Kom dat door de algoritme of is het een trend?

Ik begrijp de aantrekkingskracht van fetish aesthetic: het straalt macht, controle en zelfzekerheid uit. Een outfit met een kinky element nodigt de toeschouwer uit om te kijken.

Staar maar, je hebt mijn toestemming.

Fetish fashion kan heel subtiel zijn zoals een stylish collar, een leren body harness of een paar knee high boots. Het dragen is als een statement van een  sterk, sexy en confidence persoon geworden.

fetish fashion is mainstream geworden
foto: Studion Cé

Fetish fashion is mainstream en toegankelijk geworden

Om de zoveel tijd komt de fetish wear piepen op de runway van Mugler Galliano, McQueen en Vivienne Westwood. Celebrities weten dat fetish wear aandacht trekt: Britney Spears in haar rode latex suite in haar (Oops, i did it again). Kanye West kleedt graag zijn partners in fetish wear. Suspenion shibari Shakira (pun intended) in een van haar breakup songs.

Vroeger moest je naar speciale winkels of erotica shop wagen om iets fetish te kopen. Tegenwoordig heeft elke zelf-respecterende lingeriewinkel wel een “kinky”-hoekje. Bij hunkemöller is dat hun private collectie. De tijd dat Pabo de enige optie is waar je een fetish outfit online kan bestellen is voorbij: Bol.com heeft hen ingehaald. Zelfs Shein en Temu biedt je een ruim keuze. 

Ideaal voor wie de eerste stapjes wil zetten en wat wil testen met fetish fashion zonder int rood te gaan. Keerzijde is dat kwaliteit niet altijd geweldig is, dat bewijst deze review van Watts the Safeword.

One of a Kin(k)d

Als newbie in de kink communities heb ik ook mijn kink gear en wear op site zoals easytoys gekocht. Het was gewoon goedkoop en makkelijk. Toen dacht ik dat ik een beter Dominant was als ik meer spullen had. Ik wist niet beter. 

Naarmate ik meer in mijn stijl en in mijn manier van Domineren kwam, begon ik te investeren in custom made stukken.

Kwalitatieve fetish wear is duur, maar het is een unieke beleving. Het stuk is voor jou gemaakt en op je maat gemaakt. Wanneer ik mijn custom made stukken draag dan voel ik me uniek en one af a kin(k)d. Ik ben aan het sparen voor mijn handmade korset. Die vind je natuurlijk in de specialty zaken. 

Ga je voor de toegankelijk, goedkoper opties of wil je een decadente investering doen. Je keuze hangt af van de functie van je fetish wear.

Fashion of fetish

Fetish wear is niet enkel een “mooi, sexy, edgy” kleding is. Fetish accessoires hebben ook een functie. Het wordt gebruikt om risicovolle en taboe activiteiten te doen

In de “Betwix the sheets: history of sex, scandal & society” podcast over fetish fashion heeft Frenchy Lunning het over de functies van fetish fashion:

Fashion as fetish (Galliano & McQueen) is where people look at you,  your appearance and you are dressing for that “look”.

Where as in fetish as fashion, you are dressing for this inner desire to have fullness.

Met deze uitspraak challengt Frenchy mij wel om even stil te staan. Spreekt fetish wear & kinky accessoires mij aan omdat ze een bepaalde look vertegenwoordigd? Of spreekt het mij om omdat ik begeer om iets een “stoute verlangen” publiek te maken?

In mijn corporate carrière had ik bepaalde kleedjes die ik droeg op de dagen dat ik nieuwe sales targets moest communiceren aan de big bosses. Dan moest ik krachtig en in controle uitstalen.

Als ik nu naar kink events ga, geniet ik ervan om mijn “shibari”-sandalen aan te doen. Dan communiceer ik op een subtiel manier mijn kinks.

fetish wear kink wear bdsm outfit functie taboe geschiedenis
foto: boudoir by G

Respect voor de origine

Als kink educator vind ik geweldig om iemand met fetish item te spotten in een vanille-setting. Why not: iedereen mag dragen wat ze willen.

Dit is voor mij weer een teken dat er meer acceptatie, nieuwsgierigheid en open minded is naar de communities.

Alleen vind ik het ook belangrijk om origine van de chokers, harnassen, leren lingerie, latex korsetten,… niet te vergeten of te romantiseren. Voor heel wat mensen hebben die “fashion accessoires” een diepe betekenis. Ze leggen een stukje van hun ziel bloot met dragen van fetish wear. Denk aan submissives die trots zijn dat ze (eindelijk) een collar ontvangen van hun Dominant. 

Wanneer je kink wear draagt voor de “look”, weet dat de kink, bdsm & fetish communities nog dagelijks opboxen tegen stigmas, vooroordelen en censuur. Dus draag trots en respectvol je fetish outfit en wees een bondgenoot voor ons, de kinksters.

XoXo Yingjia