Mijn rode draad gevonden

De meute volgen

In 2020 toen ik mijn opleiding seks counselor voltooide, heb ik zo de “standaard” seksuologisch hulpverlening diensten aangeboden. Ik ontving cliënten met vragen rond seksueel verlangen/opwinding, orgasmes, seksuele pijnproblemen, etc…

Gauw merkte ik dat het niet mijn ding was. Ik werd niet gelukkig van de topics. De gesprekken koste me veel energie. Ik was op zoek naar mijn “wat”, iets dat mij vreugde brengt.

In 2021 stapte ik de heerlijk wereld van kink en bdsm in en gauw merkte ik dat dit mijn ding is. Ik kon er uren over praten, studeren en in verdiepen. Dus in oktober ’21 gaf ik mijn eerste beginners bdsm workshop. En om eerlijk te zijn: het format en inhoud was hetzelfde als de concollega’s.  Ik had mijn koffer met toys en tools en deed een show, tell & try workshop

Ik heb mijn “wat” gevonden, maar nog niet mijn “hoe” en “waarom”.

In de traagheid vond ik mijn rode draad

In 2023 heb ik de voornemen van mijn eigen plek innemen. gedaan. Omdat te kunnen doen heb ik hard gewerkt aan mijn perfectionisme en mijn fawning en people pleasing.

Dat had ik niet gekund zonder de steun van mijn psycholoog Sigrid. Wat haar aanpak uniek maakt, is dat ze mij niet behandelde een fragiel gebroken persoon. Ze gaf mijn kennis, info en educatie om mezelf beter te begrijpen en MEZELF te healen.

Mijn rode draad vond ik dankzij haar slow yoga/mind & body programma. Door het vertragen, leerde ik terug luisteren naar mijn lichaam en ik ontving educatie om mijn trauma responses beter te begrijpen, mezelf te reguleren wanneer overprikkeld ben en in te checken met mezelf. 

Toen ik het eerste keer de term “psycho-educatie” via haar vernam, voelde ik meteen dat dit mijn “missing piece” was. 

bdsm workshop kinkeducatie Leuven Tienen Antwerpen
fotograaf & rigger: Studio Cé, hennep touw: Art of Ropes

Kink-, bdsm- en psycho- educatie

Mijn rode draad voor 2024 is nu heel duidelijk:

  • Wat ga ik aanbieden? bdsm & kink educatie
  • Hoe ga ik dat doen: gedaan met “show, tell & try”-format. Ik ga volop voor combinatie met psycho-emotioneel educatie
  • Waarom doe ik het zo: Ik wil je empoweren door je kennis en tools te geven om jezelf beter te begrijpen en hun “eigen” ding te durven doen.

De eerste stap is al gezet

Mijn eerste stap is mijn educatieve aabod aanpassen. Vanaf 2024 zal elke kink & bdsm workshop 1 of 2 psycho-emo educatie thema bevatten.

Een overzicht vind je hier.

Ik heb voor ieder wat leuks voorzien. Heb jij een idee voor een topic? Let me know, ik sta altijd open voor suggesties.

XoXo Yingjia