BDSM beginnersfout: newbie frenzy

To make mistakes is human

Ondanks mijn research, voorbereidingen en extra voorzichtig zijn, heb ik toch fouten gemaakt in mijn eerste jaar in de kink & bdsm wereld. Als newbie is dat onvermijdelijk. Ik heb geleerd van mijn fouten. Het waren shitty situaties, die vermeden konden worden. Maar hey, ik ben ook maar een mens. Daarom deel ik ze met je, Lieve lezer, zodat je weet dat fouten maken oké is. Het overkomt ons allemaal.

Vandaag my favorite mistake: NEWBIE FRENZY

blog newbiefrenzy

To stumble is commonplace

Als newbie stond ik open voor alles: ik wil van alles proberen en uittesten. Alles zo snel mogelijk en zo vaak mogelijk. Ik bubbelde over van enthousiasme.

Wanneer ik likeminded kinksters leer kennen, ben ik zo blij en ga ik over-sharen. Als het op eerste zicht met een nieuwe sub klikt, dan ben ik over the moon. Kan niet wachten om samen te spelen en nieuwe ervaringen op te doen. Ik verlies mezelf in mijn het opbouwen van spel.

Fysiek en mentaal werd het vermoeiend om zoveel nieuws op zo’n korte termijn te doen. Ik gunde mezelf niet de nodige intergratie-termijn. Dit was niet meer gezond voor mezelf.

Dit is wat in kink & bdsm scene “newbie frenzy” wordt genoemd. Het overkomt iedereen die eerst aan kink & bdsm doen. Er gaat een heel nieuw wereld open.  Wat vroeger verboden en in het geniep moest gebeuren, mag nu allemaal. Er ontwikkelt zicht een onverzadigde honger naar meer. Het is een “gevaarlijke” periode: Bye bye gezonde verstand, adios beoordelingsvermogen, vaarwel zelfzorg. Red flags? Welke red flags?

To be able to laugh at yourself is maturity

Wat heeft mij geholpen om die “honger” te controleren?  Ik heb een mentor gevonden. Iemand die al jaren ervaring heeft in de bdsm&kink wereld en waar ik mij veilig bij voel.

Ik kan mijn “frenzy” energie bij mijn mentor kwijt. Mijn mentor zorgde ervoor dat ik met mijn beide voeten op de grond bleef  en waakzaam bleef voor red flags. Mijn mentor checkte in en challengde me: “Volg ik nog mijn eigen regels en afspraken na? Waar ben ik over mijn grens gegaan? Hoe kan ik die fout niet meer maken volgende keer? “

Naast tips&tricks kon ik ook met de meest onnozele vragen bij mijn mentor terecht. (zoals: is het normaal dat ik als Domme zoveel honger heb na een spel?)

Die mentorship-periode heeft mij veel deugd gedaan en behoed voor (meer) domme dingen uit puur enthousiasme te doen.  

Meer…

Ben je nieuwsgierig geworden over bdsm en kink? Wil je meer weten? Zoek je nog inside tips en tricks? Dan is de introductie tot bdsm en kink workshop zeker iets voor jou.

Wil je meer weten over mentorship? Dan mag je altijd mij contacteren.

Geef een reactie